Magunkról


Az alapítók „betáncolták” az együttest a város és a környék sikereket arató művészeti csoportjai sorába: Esztergom, Párkány, Ipolyszalka, Garamkövesd, Kéménd, Ebed, Nagyigmánd, Nyergesújfalu, Tát, Tokod, Pilis­marót, Visegrád, Kemence néptáncot szerető közönsége tapsolt már táncosainknak, a vajdasági Temerin Illés-napi sokadalma fogadta nagy elismeréssel az együttest, de több alkalommal fogadta nagy szeretet táncosainkat testvérvárosainkban – Bamberg (DE), Gniezno (PL), Espoo (FI), Cambrai (FR) ­ is.

A 2009-­es év jelentős változásokat hozott: alapító tagjaink közül hárman maradtak. A folytonosságot jelenti napjainkban is a művészeti vezető házaspár, Szénássy Attiláné Katalin és Szénássy Attila és egy velük együtt most is aktív táncosunk. Megújulást jelentő tagjaink hol egyenként, hol csoportosan érkeztek hozzánk.

Az együttes fellépésekre készülő, koreográfiákat tanuló művészeti csoport, abszolút amatőr státuszban.

Az évek során mintegy 100 fő próbálkozott az együttes tagjává válni. Sokan az élet különböző „diktátumai” miatt voltak kénytelenek lemondani erről, néhányan másfajta közösséget reméltek megtalálni nálunk, néhányan „nem ilyen lovat akartak”. De aki maradt, biztosan nem csalódott és jól érzi magát. Jelenleg kb. 20 állandó taggal dolgozunk.

Az első tizenegy év 101 fellépést „hozott”. Azt bizton mondhatjuk, hogy táncosainknak nagy örömöt hoztak ezek a fellépések. Örömöt, sok ismerőst, nem kevés barátot, s az alapgondolat – a néptánc szeretete – folyamatos erősödését.

Albumok

Véletlen képek